Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Ново, 11. коло, донело нам је нова узбуђења и велики број занимљивих мечева у мушкој и женској конкуренцији. Као и увек било је веома интересантно, а у наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Петак, 10.12.2021.

Црвена звезда – Железничар Лајковац 1:3 (25:21, 25:27, 16:25, 18:25)

Железничар из Лајковца славио је на гостујућем терену и дошао до другог места на табели.

Отвориле су црвено-беле добро ову утакмицу и повеле на самом старту са 8:3. Одржавале су ту предност до саме завршнице и лако дошле до вођства од 1:0. Серијом поена започеле су и други период, али гостујућа екипа је брзо преокренула резултат у своју корист. Успела је Црвене звезда да поравна резултат две пута до краја сета, али сјајним нападима екипа Железничара је реализовала сет у своју корист. Наставиле су изабранице Бранка Ковачевића са добром игром и брзо стекле предност у трећем сету (11:6). Ређале су поене, а резултатска разлика у једном тренутку била је чак осам поена предности, што им је било довољно да освоје и овај сет. Преузеле су тоталну иницијативу Лајковчанке и у четвртом периоду, имале су вођство од 9:2, па 13:6. Био је то недостижан резултат за Црвену звезду, а Александра Узелац је нападом ставила тачку на ову утакмицу и са 25:18, Железничар је однео три бода кући. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

ЖОК Клек МД Зрењанин – ТЕНТ 0:3 (22:25, 18:25, 18:25)

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су максималну победу у Зрењанину.

Рано је екипа ТЕНТ-а дошла до предности у првом периоду игре. Повеле су са 8:3, па 10:5.  Нису дале ниједног тренутка да им се екипа из Зрењанина приближи и дошле су до вођства од 1:0. У другом сету направиле су на почетку серију од пет поена и повеле са 6:1. Расположене Обреновчанке су наставиле да нижу поене, а резултат се само повећавао у њихову корист и лако су дуплирале предност. Ништа другачије нисмо видели у трећем периоду у односу на претходни сет. Одлучан је био ТЕНТ да реализује максималну победу и са 25:18 је успео у томе.

klek tent

Спартак Суботица – Инђија 3:1 (23:25, 25:23, 25:18, 25:17)

Екипа Спартака из Суботице победила је Инђију на домаћем терену.

У првом сету екипа Инђије је серијом поена направила предност на самом почетку. У једном тренутку водиле су чак девет поена разлике (15:6), али је домаћа екипа успела да поравна резултат у завршници сета. Ипак, успеле су изабранице Николе Јерковића да реализују другу сет лопту и поведу са 1:0. У другом периоду смењивала се предност, а онда је уследила серија поена екипе из Суботице што им је било довољно да изједначе резултат на 1:1. На старту трећег периода Спартак је повео са 9:5, па 14:7 и одржавао вођство до самог краја, па тако и стигао до корак ближе победи. Наставио је тим Предрага Зуцовића са сјајном игром и повео са 10:6, али није се предавала гостујућа екипа и успела је да стигне до изједначења. При резултату 16:16, Спартак је направио пет поена заредом, а тако и са осам поена разлике завршио утакмицу у своју корист. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Субота, 11.12.2021.

Партизан Сокербет – Јединство Стара Пазова 1:3 (19:25, 25:21, 17:25, 13:25)

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су тријумф над Партизаном и тако заузео водеће место на табели.

На почетку првог периода екипа из Старе Пазове направила је предност од девет поена. Била је то недостижна предност за домаћу екипу и први сет је припао Јединству. Кренуле су оштро црно-беле у другом периоду и повеле са 8:2, па 15:4. Успела је гостујућа екипа да смањи резултатску разлику на три поена, али је Партизан ипак стигао до изједначења. У првом делу трећег сета, изабранице Дарка Закоча имале су резултат на својој страни, међутим противничка екипа је стигла до изједначења, а потом и преокрета резултата у своју корист. Повеле су са 17:12, па 20:15 и успеле да поведу са 2:1. Брзо су стигле одбојкашице Јединства до велике предности од 10 поена у последњем сету, како би са 25:13 оствариле своју десету победу у сезони. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

par jed

ЖОК Уб – ЖОК Срем Сремска Митровица 3:0 (25:12, 25:18, 25:20)

Екипа Уба забележила је своју трећу победу заредом.

У првом сету доминирала је екипа Уба и направила велику предност. Допустиле су противничком тиму да освоји свега 12 поена, а са успешним блоком Ане Јакшић ставиле су тачку на први сет. Наставиле су са сјајном игром и у другом периоду, направиле су вођство од 11:4, па 13:5. Одржавале су предност до саме завршнице и дошле до 12 сет лопти, а потом успешно дуплирале предност. Повео је Срем у трећем сету, али брзо су Убљанке стигле до преокрета резултата у своју корист. Одличним нападима и блок игром ређале су поене, а за сам крај Софија Медић је донела поен и победу својој екипи код куће.

Најефикасније играчице у овом колу биле су Ивана Радоњић, Марија Шкорић (Спартак Суботица) и Бранка Тица (Јединство Стара Пазова) са по 21 поеном.

tab11kolo z

Утакмице 12. кола БПШ Суперлиге

Инђија - ЖОК Клек МД Зрењанин

ТЕНТ – Црвена звезда

Железничар Лајковац – Партизан Сокербет

Јединство Стара Пазова – ЖОК Уб

ЖОК Срем Сремска Митровица – Спартак Суботица

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак, 10.12.2021.

Војводина НС семе – Црвена звезда 1:3 (27:25, 20:25, 22:25, 23:25)

Дерби кола одигран је у Новом Саду, а црвено-бели су још једном били успешни.

Обе екипе пружиле су свој максимум у уводном сету, вођство се стално смењивало, а Војводина је на крају имала више концентрације и повела је са 1:0. Заборавила је Звезда сва дешавања из претходног периода и у нови ушла потпуно растерећено. Убедљивом игром, тим Игора Жакић је најпре изједначио резултат, а потом и дошао до потпуног преокрета, иако су Новосађани пружили јак отпор. Били су црвено-бели бољи ривал и у четвртом сету и водили су током већег дела овог периода, али је домаћин у завршници успео да дође до у изједначења. Ипак, скупили су гости снаге и на крају су дошли до важне победе на веома тешком гостовању. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

voj czv4

Субота, 11.12.2021.

Спартак Љиг – Млади радник 3:1 (25:21, 25:23, 23:25, 25:21)

Спартак је на свом терену дошао до друге узастопне победе и то против финалисте овогодишњег Купа Србије.

Први део игре је од почетка па до самог краја био изједначен. У појединим моментима је Спартак долазио да неколико поена предности, али она није дуго трајла. Међутим у завршници је домаћин био конкретнији и повео је са 1:0. У другом сету је екипа из Љига била нешто конкретнија, имала је особну предност у већем делу сета, коју је касније искористила за велико вођство. Успео је Млади радник да смањи резултат у трећем периоду, али је екипа Ненада Ковачевића у четвртом искористила умор ривала и стигла је до велике победе. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Раднички доо – Ниш 3:0 (25:22, 25:16, 25:16)

Крагујевчани су оправдали улогу фаворита и максималном победом су заузели четврто место на табели.

Први сет био је најнеизвеснији у овом сусрету. Ниш је одржавао корак за ривалом све да средине сета, када су домаћи направили пет поена разлике, што су у наставку искористили и стигли до вођства. Потпуно другачија слика била је у наредна два сета, пошто је домаћин у потпуности преузео иницијативу и просто није дао противнику шансу да се докаже. Жељко Булатовић је овом победом већ показао да је изврстан стручњак и да ће Раднички бити озбиљан кандидат за титулу.

rad nis

Недеља, 12.12.2021.

Таково – Партизан Сокербет 2:3 (18:25, 26:24, 25:23, 18:25, 15:17)

Најзанимљивија утакмица одиграна је у недељу, а Партизан је дошао до минималне победе после велике борбе.

После убедљиве игре у првом сету, Партизан је без пуно муке дошао до предности. Ипак, тада је на сцену ступило Таково, које је у наредна два сета у потпуности парирало овогодишњем финалисти Купа Србије, што је резултирало потпуним преокретом. Успели су црно-бели да ухвате прикључак за ривалом у четвртом делу игре и победник је одлучен у тај-брејку. Изабраници Бојана Јанић боље су отворили пети сет и повели са 9:6, али је Таково у тим тренуцима подигло ниво своје игре и преокренуло је резултат. У наставку се играло поен за поен, после чега је Партизан скупио снаге, искористио је трећу меч лопту и однео је два бода кући.

Рибница – Спартак Суботица 3:0 (26:24, 25:18, 26:24)

Краљевчани су у још једном дербију овог викенда надиграли Спартак из Суботице.

Иако је тим Ивице Јевтића боље започео овај меч, Рибница се брзо повратила и преокренула је резултат у своју корист. Вођство домаћин трајало је све до пред сам крај сета, када су Суботичани поново појачали своје нападе и стигли су до две сет лопте. Ипак, није добар период ривала превише утицао на домаћин који је везао четири поена и повео је са 1:0. У другом периоду је екипа из Краљева потпуно преузела контролу и лако је дошла до великог вођства. Нова неизвесност виђена је у трећем делу игре, у којем су оба тима дала све од себе, али је Рибница још једном била конкретнија и остварила је максималну победу. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Никола Мељанац (Црвена звезда) са невероватних 34 поена, а пратио га је Нејтан Делгудајс (Партизан Сокербет) са 29. Димитрије Пантић (Таково), Михајло Пајић (Рибница) и Милош Надаждин (Спартак Љиг) додали су 23 поена.

tab11kolo m

Утакмице 12. кола БПШ Суперлиге

Црвена звезда – Спартак Љиг

Спартак Суботица – Таково

Ниш – Рибница

Партизан Сокербет – Војводина НС семе

Млади радник – Раднички доо

(фотографија: Instagram @zok_klek_zrenjanin, ok_jedinstvo)

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!