Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 1. кола БПШ Суперлиге: Нагазна мина на самом старту првенства!

by Душан Крстић

Након дугих пет месеци, претходног викенда коначно смо дочекали да се на терене широм Србије врати Банка Поштанска штедионица Суперлигa, како у конкуренцији дама, тако и у конкуренцији одбојкаша. Одмах нам је прво коло донело изобиље фантастичних утакмица у обе категорије, у којима смо могли да видимо фантастичне поене, сјајне потезе, али и истинску борбу за сваку лопту.

Управо из тог разлога, а како бисте могли на једном месту да прочитaте резиме свих утакмица, одлучили смо после кратке паузе да вратимо преглед кола, који можете очекивати сваког понедељка у вечерњем термину током лигашког дела сезоне. Као што је то био случај и раније, али и како правила налажу, предност ћемо дати дамама, након чега ћемо се позабавити и утакмицама које су одиграли момци.

Одбојкашице:

Субота, 05.10.2024.

Раднички Бластерс – ЖОК Уб          2:3 (15:25, 27:25, 25:16, 16:25, 13:15)

Прилику да отворе нову сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге у конкуренцији одбојкашица имале су Београђанке и Убљанке. Иако је одбојкашка јавност била сагласна да екипа Мирјане Мусулин важи за апсолутног фаворита, изабранице Николе Милосављевића су то демантовале, прописно намучиле ривала и доказале да ће мимо свих очекивања бити тим који може да изненади ове сезоне.

Више о овом мечу прочитајте овде.

 

Партизан Коптех – Црвена звезда  0:3 (15:25, 20:25, 15:25)

Иако није била у пуном саставу, Звезда је без већих проблема изашла на крај са вечитиm ривалом. Овај дуел годинама уназад доноси превише узбуђења, али се увек очекује да ће историјски моменат и већ познати ривалитет утицати на то да се утакмица распламса. Ипак, то није био случај у суботу, с обзиром да су црвено-беле даме поприлично лако изашле на крај са црно-белима и славиле са максималних 3:0. У све три одигране деонице, екипа Милана Гршића је већ средином истих лако долазилa до резултатске залихе, која је била недостижна за Партизан, да би у наставку лако материјализовала стечену предност и за нешто више од сат времена уписала прва три бода у новој сезони.

par czv

 

Јединство Стара Пазова – ГЖОК Срем       2:3 (18:25, 25:17, 25:19, 22:25, 11:15)

Надали смо се  и пре почетка суботњег сремског дербија да ћемо у Старој Пазови гледати једну добру борбу, али чини се да су протагонисти овог дуела премашили сва очекивања. Некако се од почетка сезоне Срем и Јединство сматрају за екипе које могу да буду топло изненађење у борби за трофеје, а ова утакмица доказала je да и једна и друга екипа могу озбиљно да помрсе рачуне фаворитима. Иако је Срем стекао почетно вођство, актуелни шампион Србије успео је да стигне до преокрета и предности од 2:1. Ипак, ту није био крај узбуђењима, пошто су Митровчанке најпре успеле да изборе тај-брејк, да би у њему стигле и до прве овосезонске победе.

jed srem5

Више о овом мечу прочитајте овде.

 

Недеља, 06.10.2024.

Инђија – Јединство Ужице  1:3 (23:25, 25:18, 22:25, 19:25)

Још један меч који је словио за дуел тимова који ће се првенствено борити за опстанак, али и екипа које могу да направе изненађење одигран је у Инђији. Ужичко Јединство је победом озваничило повратак у елиту, пошто је након четири сета било боље од домаће екипе. Иако су изабранице Николе Јерковића без потешкоћа у другом сету успеле да анулирају тешко стечену предност Јединства, тим Дарка Закоча је у наредна два сета доказао да су његове амбиције да се после неколико година задржи у друштву најбољих.

 

Омладинац – Спартак          1:3 (25:19, 25:27, 19:25, 15:25)

Како смо жребом у овом колу добили неколико дербија, још једна од њих био је дуел Бановчанки и Суботичанки. Ипак, овај меч словио је за дерби екипа које ће се по мишљењу многих, али и по изјавама тренера, које сте могли да прочитате у најави сезоне, борити за опстанак. Чини се да је након недељне утакмице Спартак ближи том циљу, али је незахвално било шта прогнозирати након само једне одигране утакмице. Иако је Омладинац у овом мечу први стигао до вођства, Спартак је у другом периоду након велике борбе успео да поравна резултат, да би у наредна два сета без већих проблема уписао победу у гостима.

1pk1

 

ТЕНТ – Железничар  3:2 (25:19, 15:25, 6:25, 25:19, 15:13)

У дербију кола, а можемо слободно рећи и дербију екипа које важе за главне претенденте за трофеје у овој сезони, видели смо све. Оба тима имала су моменте када су била доминантна, али и када су падала, што је додатно утицало на неизвесност овог меча. Ипак, само једна екипа је могла да изађе као победник, а то је овог пута био обреновачки ТЕНТ. Иако је у трећем сету освојио свега шест поена и практично је био на рубу амбиса, успеле су изабранице Игора Жакића да се врате у овај меч и победом отворе нову суперлигашку сезону. Не смемо пропустити прилику да поменемо игру Лајковчанки, коју су синоћ доказале зашто слове за једног од фаворита у борби за трофеје. После овог меча, једно је сигурно… Очекује нас веома узбудљива сезона.

Више о овом мечу прочитајте овде.

 

Најефикаснија играчица у овом колу била је Ања Ашоња (ГЖОК Срем) са 28 поена, а пратиле су је Тијара Цезар (Раднички Бластерс) са 26 и Јована Зеленовић (Железничар) са 25 поена.

 

Одбојкаши:

Петак, 04.10.2024.

Спартак – Раднички доо      3:0 (25:22, 25:20, 25:23)

Иако је на папиру важио за један од дербија уводног кола, Суботичани су и поред чињенице да су током припрема имали великих кадровских проблема, успели да остваре убедљиву победу и сезону отворе на најбољи могући начин. Сигурно да заслуге за овакав старт популарних ”голубова” треба да се припишу и навијачима у „Дудовој шуми”, који су дворану испунили до последњег места и сјајном атмосфером погурали своју вољену екипу до тријумфа.  

Више о овом мечу прочитајте овде.

 

Рибница – Партизан Коптех            2:3 (25:22, 23:25, 20:25, 25:21, 13:15)

Ако се по јутру дан познаје, очекује нас фантастична сезона, јер боље на почетку није могло! Управо ова констатација најбоље описује утакмицу коју су нам у петак увече поклонили Краљевчани и Београђани на премијери Суперлиге. Права одбојкашка рапсодија виђена је у Спортској хали ”Ибар”, која је трајала пуних два сата и 15 минута, а црно-бели су на крају извојевали велики тријумф.  

rib par1

Више о овом мечу прочитајте овде.

 

Субота, 05.10.2024.

Дубочица – Ниш       1:3 (27:25, 20:25, 35:37, 25:27)

Жарко је желела Дубочица да пред својим навијачима у првој суперлигашкој утакмици оствари и историјску победу, а након уводног сета чинило се да је на добром путу. Ипак, гости су већ у наредном периоду успели да поравнају укупан резултат, пошто су заслугама читаве екипе вешто чували рано стечену предност. А онда смо добили сет који се ретко виђа, јер је Ниш стигао до преокрета тек након освојеног 37. поена у трећој деоници. Дефинитивно је позитиван резултат из завршнице маратонског трећег сета улио додатно самопоуздање екипи Драгана Светозаревића, која је након четвртог могла да прослави прву победу.

1pk3

Више о овом мечу прочитајте овде.

 

Млади радник – Јединство             2:3 (25:22, 16:25, 20:25, 25:22, 8:15)

Први меч суботњег програма био је још један у низу који је у потпуности оправдао очекивања одбојкашких сладокусаца. Пожаревљани и Пазовчани одиграли су утакмицу пуну неизвесности, а искуство Јединства је након пет дугих сетова направило превагу.

Више о овом мечу прочитајте овде.

 

Недеља, 06.10.2024.

Војводина Моцарт – Таково            3:0 (25:19, 25:20, 25:17)

Према очекивањима, прошлогодишњи освајач Купа Србије победом је започео нову суперлигашку сезону. У сва три сета, Војводина је без већих проблема излазила на крај са Милановчанима и потпуно заслужено славила пред својим навијачима. У првој деоници Војводина је средином исте направила превагу и убрзо повела са 1:0, а идентична ситуација виђена је и у другој. Тек у трећем сету је екипа Марка Наранчића од почетка до краја била константна и на тај начин уписала је прва три бода.

1pk4

 

Црвена звезда – Карађорђе            3:0 (25:18, 25:21, 25:19)

Шампион Србије је на свом терену надиграо Вождове, за шта му је било потребно свега сат и 15 минута игре. Важила је ова утакмица пре самог почетка за дерби кола, али је Звезда на веома убедљив начин надиграла једног од кандидата за трофеје у овој сезони, и поприлично лако ударила прву рецку у Суперлиги.

1pk5

Више о овом мечу прочитајте овде.

 

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Борис Буша (Ниш) са 28 поена, а пратили су га Младен Бојовић (Рибница) са 27 и Бранислав Радовић (Дубочица) са 23 поена.

 

На самом крају, како не бисте пропустили сва дешавања са терена широм Србије, топло вам препоручујемо да све утакмице гледате на Јутјуб каналу Одбојкашког савеза Србије, као и да запратите нови Инстаграм профил @liga.ossrb, где вас очекује мноштво занимљивог садржаја.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара