Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Када је женска конкуренција у питању, гледали смо низ одличних мечева, а у први план можемо истаћи оне које су се одиграле у Ужицу и Београду. Ни код мушкараца није било ништа мање драматично, а у прилог таквој констатацији иду утакмице одигране у Горњем Милановцу и Нишу. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

Петак, 11.10.2024.

Спартак Суботица – Јединство Стара Пазова        1:3 (17:25, 25:16, 23:25, 23:25)

Прописно су се намучиле изабранице Јова Цаковића вечерас на северу Војводине. Мало ко је очекивао такав сценарио, поготово из разлога што Спартак, који игра на погон младих одбојкашица, важи за екипу која ће се ове сезоне борити за опстанак. Делује да су тога свесне биле и Пазовчанке, које су после одрађеног одличног посла у уводном периоду, заиграле доста опуштеније, што су ”голубице” у потпуности искористиле и учиниле овај дуел и те како занимљивим.

2pk1

Више о овом мечу прочитајте овде.

Субота, 12.10.2024.

Уб – Омладинац       3:0 (25:18, 25:10, 25:14)

Баш како је одбојкашка јавност предвидела, тако је и текла ова утакмица. Уб је од првог до последњег поена све држао у својим рукама и на крају остварио рутински тријумф. Бановчанке су у првом сету пружиле и најјачи отпор, иако је Уб све време контролисао ситуацију на терену и са 25:18 повео 1:0. Већ у другом сету, екипа Мирјане Мусулин била је још доминантнија, пошто је на крају деонице ривала оставила на десет освојених поена, да би у трећем без проблема забележила максимални тријумф – 25:14.

Више о овом мечу прочитајте овде.

ТЕНТ – Инђија            3:0 (25:21, 25:20, 25:19)

Може се слободно рећи да је ТЕНТ од 20:20 у првом сету заиграо. Тек када је на семафору засијао тај резултат, Обреновчанке су успеле да сломе отпор ривала за почетно вођство (25:21). Мучила се и у другом периоду екипа Игора Жакића, али је на време, односно средином сета ставила ствари на своје место и са 25:20 дуплирала вођство. Готово идентична слика виђена је и у трећој деоници, јер је учесник групне фазе Лиге шампиона при резултату 12:11 везао пет поена, а убрзо и уписао другу победу у сезони.

tnt indN

Више о овом мечу прочитајте овде.

Железничар – Срем              3:0 (25:20, 25:17, 25:21)

Неизвесност у првом периоду била је на стању само до резултата 8:8, када је Железничар серијом од 10:1 прешао у вођство, које је до краја, и поред свих покушаја, било недостижно за Митровчанке (25:20). У другом периоду је екипа Ратка Павличевића резултатски била још доминантнија, пошто је у завршницу ушла са девет поена разлике, да би са 25:17 повела са 2:0. У трећем и последњем периоду, Срем је пружио најјачи отпор, пошто је до средине сета имао предност на својој страни. Ипак, на време је популарна Дизелка укротила ривала и са 25:21 испунила зацртан циљ.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Јединство Ужице – Партизан Коптех         3:2 (21:25, 25:23, 25:20, 15:25, 15:8)

Све смо видели вечерас у Ужицу. Пре свега Јединство по први пут након седам година као домаћина у Банка Поштанска штедионица Суперлиги Србије. Поред аут линије стајао је Дарко Закоч, баш као у најславнијим данима клуба, а на трибинама трубачи који су пре, током, али и након утакмице довели атмосферу до усијања. Ипак, најбитније од свега, гледали смо фантастичну одбојкашку представу на самом терену, пуну преокрета и неизвесности. Видели смо и сјајну Вању Савић, која је само у прва два сета нанизала 21 поен, а са друге стране тандем Михајловић-Видачић који представља будућност српске одбојке. И управо су нам овакве утакмице потребне чешће, чисто да се подсетимо да је одбојка најлепши спорт који постоји.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Недеља, 13.10.2024.

Црвена звезда – Раднички Бластерс         3:2 (25:16, 19:25, 22:25, 28:26, 15:9)

Иако је Звезда важила за апсолутног фаворита, Раднички се потрудио да на Бањици вечерас гледамо феноменални градски дерби, у правом смислу тих речи. Парадокс је да је екипа са Црвеног крста имали већу подршку, иако су црвено-беле словиле за домаћу екипу. Дефинитивно да је то утицало и на игру тима Милана Гршића, који се прописно намучио против екипе која је на почетку сезоне важила за аутсајдера, али је у прва два кола доказала да јој тај епитет не пристаје. Ипка, чини се да је као и у мечу Радничког са Убом, искуство Црвене звезде направило превагу вечерас и домаћин је након више од два сата игре и узбудљивх пет сетова, успео да упише минималну победу.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Вања Савић (Јединство Ужице) са фантастичних 33 поена, а пратиле су је Тијара Цезар (Раднички Бластерс) са 29 и Ања Михајловић (Партизан Коптех) са 24 поена.

 

Одбојкаши:

Петак, 11.10.2024.

Карађорђе – Рибница           3:0 (25:19, 25:13, 25:20)

Скоро да неизвесност није постојала у овом мечу. Вождови су на премијери другог викенда такмичења у сва три сета били максимално доминантни и ни у једном тренутку нису дозволили Краљевчанима да их угрозе. Са друге стране, екипа Милоша Живановића просто није личила на себе. Ако се као репер узме прошлонедељна утакмица против Партизана, стиче се утисак да су Иван Тодоровић и другови вечерас могли много више да покажу.

kar rib1

Више о овом мечу прочитајте овде.

Субота, 12.10.2024.

Раднички доо – Дубочица   3:0 (25:19, 25:19, 25:18)

Није било потребно превише времена Крагујевчанима да стигну до вођства у овој утакмици, пошто су при резултату 5:5, серијом од 4:1, стекли предност, коју су у наставку уводног сета само повећали (25:19). Све до средине друге деонице, Дубочица је била бољи ривал на терену. Ипак, при вођству од 12:8, пробудио се Раднички који је невероватном серијом од 12:1 разоружао ривала и убрзо дуплирао предност (25:19). У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, екипа Алексе Брђовића је још једном средином периода успела да сломи отпор противника, да би са 25:18 могла да прослави прву победу у сезони.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Таково – Спартак      3:2 (25:22, 23:25, 20:25, 25:17, 15:12)

Све до саме завршнице, односно резултата 22:22, нико са сигурношћу није могао да каже ко ће из уводне деонице изаћи као победник, али је Таково у тим моментима направило превагу и са три везана поена стигло до почетне предности. Ипак, Спартак је у наредна два сета успео да надигра ривала из Горњег Милановца, пошто је најпре у финишу другог периода он био тај који је имао више стрпљења, да би у трећем без већих проблема стигао до преокрета. Међутим, предаја није била опција за тим Павла Дрецуна, који је силно желео да избори тај-брејк. Заслугама читаве екипе, Милановчани су те жеље спровели у дело и утакмицу одвели у одлучујући сет. Ни пети период није прошао без драме, јер је и једна и друга екипа била решена да изађе као победник из овог меча. На крају је за длаку концентрисанији био домаћин, који је са 15:12 могао да прослави тријумф.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Млади радник – Војводина Моцарт          0:3 (23:25, 23:25, 18:25)

У прва два сета, Војводина је тек у самим завршницама истих успевала да изађе на крај са домаћином. Прво је у уводној деоници при резултату 23:23 грешком ривала стигла до сет лопте, коју је у предност претворио Антуновић ас сервисом (25:23). У другом делу игре, Новосађани су из другог покушаја успели да дуплирају предност, а овог пута заслуге се приписују Жарку Убипарипу (25:23). Дилема ко ће изаћи као победник из овог меча отклоњена је средином треће деонице, пошто су пулени Марка Наранчића још једном успели да разоружају ривала и касније без проблема приведу утакмицу крају – 25:18.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Јединство – Партизан Коптех          0:3 (19:25, 15:25, 19:25)

Као што се и очекивало, неизвесност је била присутна у уводном делу првог сета и то све до резултата 16:16, када је Партизан серијом од 6:1 наговестио да је у Пазову дошао по цео плен. Није пуно времена прошло, а на семафору је засијало 1:0. Наставио је тим Драгана Кобиљског у истом ритму и у другој деоници, а овог пута је био још доминантнији. У прилог томе иде чињеница да је на крају овог сета ривала оставио на свега 15 освојених поена и значајно се приближио победи. Желео је Партизан да у трећем сету што пре приведе посао крају, али се питала нешто и домаћа екипа. Ипак, баш као што је то случај био у првом периоду, Партизан је половином сета преузео контролу и са 25:19 уписао другу победу у сезони.

jed par1

Више о овом мечу прочитајте овде.

Ниш – Црвена звезда           1:3 (18:25, 26:24, 14:25, 28:30)

Лако су београдски црвено-бели решили први сет у своју корист, пошто ни у једном тренутку нису допустили ривалу да их угрози. Међутим, Ниш је већ у другом имао спреман одговор и у узбудљивој завршници успео је да поравна резултат. Таман када су сви помислили да ће се борба распламсати у трећој деоници, поново је Звезда преузела главну реч, оставивши ривала на само 14 освојених поена. Ипак, оно што су сви прижељкивали у трећој, догодило се у четвртој деоници. Желела је Звезда да што пре реши питање победника, док је силно мотивисани Ниш тежио ка томе да утакмицу одведе у тај-брејк. Донео је такав приступ Београђана и Нишлија истинску драму у завршници четвртог периода, из које је на крају Звезда изашла као победник, искористивши пету меч лопту – 30:28.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Борис Буша (Ниш) са 20 поена, а пратили су га  Винсент Маријас (Таково) и Ахмед Омар (Црвена звезда) са по 19 поена.

На самом крају, како не бисте пропустили сва дешавања са терена широм Србије, топло вам препоручујемо да све утакмице гледате на Јутјуб каналу Одбојкашког савеза Србије, као и да запратите нови Инстаграм профил @liga.ossrb, где вас очекује мноштво занимљивог садржаја.

Odbojkica prodavnica enter400

Протеклог викенда окончано је 2. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Иако се екипе још увек полако спремају за највеће изазове и траже праву форму, то никако није утицало на квалитет овонедељних утакмица.

Преглед 2. кола БПШ Суперлиге: Фаворити махом испунили очекивања

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су минимални тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Београђанке су вечерас, на свом терену, надиграле Раднички Бластерс након истинске борбе са 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26 и 15:9.

Звезда једва преживела Раднички!

Одбојкашице Јединства из Ужица забележиле су тријумф у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Ужичанке су вечерас, на свом терену, надиграле Партизан Коптех након велике борбе са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:20, 15:25 и 15:8.

Велики тријумф Јединства у Ужицу!

Одбојкаши Партизана Коптех и Црвене звезде забележили су победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су у Старој Пазови надиграли домаће Јединство, док је актуелни шампион Србије након велике борбе био бољи од Ниша.

Вечити према очекивањима

Одбојкашице Уба, ТЕНТ-а и лајковачког Железничара забележиле су максималне победе у 2. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су лако изашле на крај са Омладинцем, ТЕНТ је поразио Инђију, док је Железничар у дербију кола надиграо Срем.

Максималне победе Уба, ТЕНТ-а и Железничара