Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 3. кола БПШ Суперлиге: Искусни доминирају, али се борба тек захуктава!

Протеклог викенда окончано је 3. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге у обе конкуренције. Већ сада слободно можемо рећи да су екипе ушле у такмичарски ритам, што потврђује и низ одличних утакмица које смо гледали током викенда.

Када је у питању женска конкуренција, видели смо низ сјајних мечева, а у први план можемо истаћи онај који се одиграо у Старој Пазови, на премијери кола. Ни код мушкараца није било мање драме, а утакмице у Лесковцу, Краљеву и Београду донеле су много узбуђења. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

Петак, 18.10.2024.

Јединство Стара Пазова – ЖОК Уб              2:3 (25:16, 17:25, 25:23, 23:25, 15:11)         

Фантастичну одбојкашку представу смо имали прилику да гледамо вечерас у Старој Пазови. Обе екипе пружиле су свој максимум, што се одразило и на сам резултат, па ни у једном тренутку нико са сигурношћу није могао да каже ко ће изаћи као победник. Чини се да је искуство ипак вечерас било пресудно, пошто је Уб, и када је био на рубу амбиса у четвртом сету, успео да се врати у меч и зада последњи ударац за трећу везану победу.

jed ub2

Више о овом мечу прочитајте овде.

Субота, 19.10.2024.

Раднички Бластерс – Јединство Ужице     1:3 (23:25, 20:25, 25:19, 20:25)

Повратак у елиту пријао је екипи из Ужица, пошто је након три одиграна кола уписала исто толико победа. Већ на старту су изабранице Дарка Закоча направиле крупан корак ка остварењу примарног циља на почетку сезоне – опстанку у лиги. Са друге стране, Раднички није успео да материјализује добру форму и након два тесна пораза од Уба и Црвене звезде, данас је доживео и трећи, иако је ривал овог пута био по мери.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Инђија – Железничар          0:3 (15:25, 9:25, 19:25)

Железничар је пре почетка меча важио за апсолутног фаворита, што се на крају и показало тачним. Иако су се играчице Инђије трудиле да парирају ривалу, то вечерас није било могуће. Изабраницама Ратка Павличевића све је полазило за руком, а квалитет и искуство били су пресудни.

3pk1

Више о овом мечу прочитајте овде.

Омладинац – Црвена звезда          0:3 (15:25, 20:25, 14:25)

Како се и очекивало, Звезда је у Новим Бановцима поприлично лако уписала трећи овосезонски тријумф. Омладинац је једино у другом сету успео да парира ривалу из Београда, али ни то није било довољно да га озбиљније угрози. Тренер Милан Гршић је у овој утакмици пружио шансу играчицама које ће имати нешто мање прилика за доказивање, чиме је успео да тестира расположиве снаге.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Срем – Спартак         3:0 (25:11, 25:14, 25:17)

Ни у једном тренутку ове утакмице није било дилеме која екипа ће изаћи као победник. Од првог до последњег поена, Сремице су контролисале дешавања на терену и без проблема уписале други тријумф у сезони. С друге стране, очекивало се да ће Спартак пружити отпор сличан оном из прошлонедељне утакмице са Јединством, али им то Срем није дозволио.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Недеља, 20.10.2024.

Партизан Коптех – ТЕНТ       0:3 (20:25, 17:25, 25:27)

ТЕНТ је у овој утакмици био ослабљен неиграњем капитена Мине Мијатовић, која је услед не претерано озбиљне повреде зглоба из предострожности пропустила меч. Ипак, овај хендикеп није превише пореметио Обреновчанке, које су успеле да остваре очекивани тријумф. Са друге стране, Партизан није све до завршнице трећег сета играо на нивоу својих могућности, што је на крају резултирало поразом.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Тијара Цезар (Раднички Бластерс) са 27 поена, а пратиле су је Ања Зубић (Јединство Стара Пазова) и Вања Савић (Јединство Ужице) са по 20 поена.

 

Одбојкаши:

Петак, 18.10.2024.

Спартак – Млади радник    3:0 (34:32, 25:17, 25:16)

Чинило се након првог сета да ћемо вечерас у Суботици гледати дугу и веома узбудљиву утакмицу. Праву резултатску клацкалицу гледали смо у уводном делу меча, пошто су и једна и друга екипа силно желеле да прве стигну до вођства. То је утицало да се овај сет добрано одужи, али је на крају екипа Рашка Јовановића имала више живаца и са 34:32 повела са 1:0. Дешавања из првог сета утицала су на оба тима, пошто је Спартак након позитивног резултата био силно мотивисан, док је Млади радник просто стао. Искористили су такву ситуацију домаћи одбојкаши, пошто су у наредна два сета били доминантни и без превише муке уписали максималну победу.

3pk5

ФОТО: Subotica.Info

Више о овом мечу прочитајте овде.

Црвена звезда – Раднички доо      3:0 (25:19, 25:17, 25:20)

Од првог поена Звезда је диктирала темпо у овој утакмици, а у прилог томе иде чињеница да су изабраници Ивице Јевтића први сет решили у своју корист релативно лако са 25:19. Иако се очекивао одговор Крагујевчана у другом сету, црвено-бели су у овом периоду били још доминантнији и са 25:17 дуплирали су вођство. У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, актуелни шампион Србије је још једном био сигуран и могао је да прослави трећи везани тријумф у сезони.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Војводина Моцарт – Јединство      3:1 (20:25, 25:17, 25:20, 25:15)

Иако је Јединство боље ушло у овај дуел, пошто је рано стечену предност вешто чувало и успело да стигне до вођства од 1:0, Војводина се није предавала. Најпре су изабраници Марка Наранчића у другом сету успели да се консолидују и средином тог периода дођу до предности која им је донела изједначење. Наставили су актуелни освајачи Купа Србије у истом ритму и у наредна два сета, без већих проблема уписали су важну победу против искусног противника.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Рибница – Ниш         2:3 (25:22, 25:20, 19:25, 14:25, 20:22)

Краљевчани су се понадали након прва два сета да су на добром путу да коначно упишу први овосезонски тријумф. Рибница је након истинске борбе успела да из прве деонице изађе као победник, а затим је у наредном сету дуплирала стечену предност. Ипак, предаја, и поред великог заостатка, није била опција за тим Драгана Светозаревића, који је имао спреман одговор у наредна два сета. Средином трећег периода, Нишлије су успеле да направе резултатску предност која им је омогућила да преполове разлику, а у четвртом сету су у потпуности надиграли ривала и изборили тај-брејк. Ту смо гледали феноменалну одбојку на обе стране мреже. Нико са сигурношћу није могао да каже ко ће изаћи као победник, пошто су обе екипе имале своје шансе. На крају је за нијансу више стрпљења имао Ниш, који је са 22:20 изашао као победник.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Субота, 19.10.2024.

Дубочица – Таково   3:2 (25:16, 22:25, 25:15, 22:25, 15:3)

Још од сазнања да ће наредне сезоне играти у друштву најбољих екипа у Србији, одбојкаши и стручни штаб Дубочице сањали су о овом вечеру. По први пут у историји клуба, Лесковчани су остварили суперлигашку победу, и то на сјајан начин, након феноменалних пет сетова. Уз то, камере Јавног сервиса забележиле су велику победу домаће екипе, док су навијачи били уз свој тим од првог до последњег поена.Више о овом мечу прочитајте овде.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Недеља, 20.10.2024.

Партизан Коптех - Карађорђе           3:2 (25:21, 25:22, 21:25, 20:25 и 15:10)

Оно чему смо се надали, то смо и добили на затварању трећег кола шампионата. Партизан и Карађорђе одиграли су фантастичан меч у Пиониру, али на несрећу свих навијача вечерашњих ривала, победник је могла бити само једна екипа. Испоставило се да је вечерас више живаца и спортске среће имао Партизан. Иако је могао много раније да осигура победу, пошто је водио са 2:0, на крају је морао да се задовољи са два освојена бода. Ипак, када је ривал екипа попут Карађорђа, и минимална победа велика је као кућа.

Више о овом мечу прочитајте овде.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Младен Бојовић (Рибница) са феноменалних 37 поена, а пратио га је Борис Буша (Ниш) са 28 поена, док су Винсент Маријас (Таково) и Бранислав Радовић (Дубочица) бројали до 24 поена.

На самом крају, како не бисте пропустили сва дешавања са терена широм Србије, топло вам препоручујемо да све утакмице гледате на Јутјуб каналу Одбојкашког савеза Србије, као и да запратите нови Инстаграм профил @liga.ossrb, где вас очекује мноштво занимљивог садржаја.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Радничког доо, Дубочице и Карађорђа остварили су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Крагујевчани су савладали Рибницу, Дубочица је после драме победила Млади радник, док је Карађорђе био бољи од Јединства.

Раднички и Карађорђе убедљиви, драма у Пожаревцу

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Партизана Коптех забележиле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Железничар је, као домаћин, савладао суботички Спартак, док је Партизан до прве победе у сезони дошао у Инђији.

Лајковчанке према очекивањима, прва победа Партизана

Одбојкашице ужичког Јединства и ТЕНТ-а оствариле су победе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је савладало Омладинац, док су Обреновчанке поразиле Раднички Бластерс.

Јединство и ТЕНТ максимални код куће

Одбојкаши Војводине Моцарт и Ниша остварили су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Новосађани су у војвођанском дербију савладали суботички Спартак, док је Ниш, као домаћин, поразио Партизан Коптех.

Нишлије нанеле први пораз Партизану, Војводина сигурна у дербију

Одбојкашице Црвене звезде и Уба оствариле су тријумфе у 4. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је, као домаћин, надиграла пазовачко Јединство са 3:0, док је Уб на исти начин савладао Срем код куће.

Победе Звезде и Уба