Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 10. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Ново, 10. коло, донело нам је нова узбуђења и велики број занимљивих мечева у мушкој и женској конкуренцији. Као и увек било је веома интересантно, а у наставку можете прочитати кратке извештаје са свих утакмица.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Субота, 04.12.2021

Партизан Сокербет – Црвена звезда 3:2 (17:25, 32:30, 31:29, 15:25, 16:14)

Одбојкашице Партизана забележиле су победу на домаћем терену над Црвеном звездом. После велике борбе нанеле су црвено-белима први пораз у сезони.

Отворила је екипа Партизана боље први сет и на старту повела са 4:0, па 7:3. Врло брзо је гостујућа екипа успела да поравна резултат и уследила је игра поен за поен, а онда и преокрет резултата у корист Црвене звезде, која је серијом од пет поена повела са 16:11. Одржавале су ту предност до краја и дошле до вођства од 1:0. Од самог почетка другог периода црно-беле су имале резултатску предност на својој страни. Успеле су изабранице Александра Владисављева да поравнају резултат на 21:21, а онда је уследила врло неизвесна и дуга завршница која је на крају припала Партизану, који је успео да реализује своју осму сет лопту и освоји сет са 32:30. У трећем периоду смо видели готово идентичан сет као претходни. Водиле су изабранице Дарка Закоча готово цео сет и имала предност од чак седам поена. Покушавала је Црвена звезда да стигне домаћу екипу и успела је у тој намери када су спасиле прву сет лопту и изједначиле на 24:24. Напето је било до самог краја, али још једном одбојкашице Партизана успевају да реализују сет у своју корист и са 31:29 поведу са 2:1. Нису се предале црвено-беле и показале су у четвртом сету зашто су биле без пораза до досадашњег кола. Направиле су предност на почетку коју су држале до саме завршнице и врло лако са 10 поена предности одвеле меч у тај-брејк. У одлучујућем сету Црвене звезда је кренула врло оштро и повела са 9:3, ипак упорна екипа Партизана је поравнала резултат на 12:12. Уследила је игра поен за поен, а домаћа екипа је ставила тачку на ову утакмицу након реализоване друге сет лопте и тиме нанела Црвеној звезди први пораз у сезони. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

par czv1

Инђија – ЖОК Уб 1:3 (26:24, 21:25, 22:25, 21:25)

Екипа Уба савладала је Инђију на гостујућем терену и забележила своју седму победу.

У првом периоду Убљанке су отвориле утакмицу вођством које су одржавале до средине сета. Успела је домаћа екипа да поравна резултат, али само на кратко. Уследила је серија поена изабраница Маријане Боричић и још једном је предност била на њиховој страни. Стигао је Уб и до сет лопте, али екипа Инђије је успела да је спаси и дође до изједначења. Завршница је припала Инђији које су реализовале другу сет лопту. Одбојкашице Уба ушле су у други период оштро и серијом поена направиле девет поена предности (16:7). Одржавале су ту предност до самог краја и успеле да изједначе на 1:1, а идентична прича била је и у трећем сету, када је Уб стигао брзо до предности која им је била довољна за освајање истог. У четвртом периоду се вођство смењивало константно, а са још једном серијом поена у завршници Убљанке су успеле да освоје нова три бода за свој тим.

ТЕНТ – Спартак Суботица 3:0 (26:24, 25:18, 25:14)

Екипа ТЕНТ-а из Обреновца је победила максималним резултатом Спартак на домаћем терену.

У првом периоду ТЕНТ је водио од самог почетка до завршнице сета. Међутим, успела је гостујућа екипа да поравна резултат на 21:21, али екипа из Обреновца је дошла до новог вођства. Нису искористиле прве две сет лопте, али су следећу реализовале у своју корист. Почетак другог сета припао је Спартаку, али су Обреновчанке брзо дошле до изједначења и преокрета резултата у своју корист. Одржавале су вођство до самог краја, што им је било довољно да дуплирају предност. Расположен ТЕНТ је показао зашто је фаворит у овом дуелу и у трећем периоду направио велику резултатску разлику и са 11 поена предности ставио тачку на овај дуел.

Железничар Лајковац – ЖОК Клек МД Зрењанин 3:0 (25:20, 25:12, 25:19)

Одбојкашице Железничара забележиле су максималну победу на домаћем терену против екипе Клека.

На самог почетку првог периода Лајковчанке су повеле са 4:0 и држале су предност до средине сета. Успела је гостујућа екипа да поравна резултат, али је уследила серија поена екипе Железничара и вођство је опет било на њиховој страни. Разлика од пет поена им је била довољна да са 25:20 освоје први сет. Одличном игром у другом периоду Лајковчанке су направиле велику резултатску разлику од десет поена и повеле са 16:6. Вођство је само расло и без проблема дуплирале су предност, допустивши гостујућој екипи да освоји само 12 поена. У трећем периоду игре се предност смењивала, уследила је још једна серија поена Лајковца и вођство од 16:12. Одржавале су резултат у своју корист до самог краја и са 25:19 ставиле тачку на ову утакмицу.

Недеља, 05.12.2021

Јединство Стара Пазова – ЖОК Срем Сремска Митровица 3:0 (25:20, 25:14, 25:9)

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове максималном победом против Срема вратиле су се на прво место на табели.

У првом периоду игре Јединство је направило серију поена и повело. Успеле су одбојкашице Срема да поравнају резултат, али само на кратко. Ређале су поене Исидора Коцкаревић и Бранка Тица и свом тиму помогле да дође до освајања првог сета. Домаћа екипа стигла је брзо до вођства на почетку другог сета. Одличном игром направиле су серију од 9:1 и повеле са 16:7. Вођство је само расло, а у једном тренутку Јединство је имало чак 11 поена предности. Био је то недостижан резултат за противничку екипу и одбојкашице из Старе Пазове су дуплирале предност. У трећем сету екипа Јединства је убедљиво славила и стигла до свог деветог тријумфа. Врло расположене, доминирале су у сваком сегменту игре и дозволиле противничкој екипи да освоји само девет поена. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

jed srem

Најефикаснија играчица у овом колу била је Јелена Лазић (Црвена звезда) са 26 поена, а пратиле су је Данијела Андрић (Инђија) са 22 и двојац Партизана Сокербет, Нада Митровић и Наташа Шеварика са 21 поеном.

10. kolo tab seniorke

Утакмице 11. кола БПШ Суперлиге

Партизан Сокербет - Јединство Стара Пазова

Црвена звезда - Железничар Лајковац

Спартак Суботица - Инђија

ЖОК Клек МД Зрењанин - ТЕНТ

ЖОК Уб - ЖОК Срем Сремска Митровица

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак, 3.12.2021.

Војводина НС семе – Таково 3:1 (25:19, 23:25, 25:21, 25:22)

Војводина се после три узастопна пораза на сва три фронта (Лига, Куп, Лига Шампиона), вратила на победнички колосек.

После уједначене борбе на почетку меча, Новосађани су преузели иницијативу и до краја уводног сета нису дали противнику шансу да се приближи. Слична ситуација виђена је и у другом делу меча, али је овог пута Таково у завршници успело да прекорене резултат, и стигло је до изједначења. Нису у табору актуелног шампиона Србије смели да дозволе нова изненађења, и у преостала два сета су били на максималном нивоу, што им је омогућило да изађу као победници из овог меча. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Црвена звезда – Млади радник 3:0 (25:21, 25:22, 25:23)

Црвено-бели су по други пут у само две недеље одмерили снаге са екипом из Пожаревца.

Пожаревљани су боље ушли у овај сусрет и дошли до четири поена предности, али је Звезда брзо поравнала резултат и до краја сета се играло изједначено. Ипак, домаћин је био конкретнији у завршници и повео је са 1:0. Иста слика виђена је и у другом делу меча, у којем је, као и у претходном, Црвена звезда изашла као победник. У већем делу трећег периода је тренутно првопласирана екипа на табели била у предности, што је на крају и искористила за максималну победу над неугодним ривалом. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

czv.mrp

Спартак Суботица – Раднички доо 0:3 (24:26, 19:25, 21:25)

Крагујевчани су предвођени новим тренером Жељком Булатовићем изненадили Суботичане.

Од старта је екипа из Крагујевца била у предности, али су изабраници Ивице Јевтића све време држали корак за ривалом. На самом крају сета, Спартака није успео да искористи шансу за вођство, а гости себи нису дозволили тај луксуз и прву сет лопту су претворили у вођство. Наставили су Крагујевчани у истом ритму и у наредном сету, од почетка су били доминантнији на терену и на крају су лако дуплирали своју предност. У трећем, а испоставиће се и последњем сету, Раднички је само потврдио свој квалитет у овој утакмици и победом се вратио у горњи део табеле. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Субота, 4.12.2021.

Партизан Сокербет – Рибница 3:1 (25:23, 25:17, 20:25, 25:18)

Црно-бели су као домаћини наставили серију победа, а овог пута су надиграли актуелног победника Купа Србије.

У уводном сету су се обе екипе периодично смењивале у вођству, да би домаћин у завршници био конкретнији и повео са 1:0. Други део игре био је у знаку Партизана, пошто су црно-бели све време били у вођству, које им је омогућило да на семафору пише 2:0. Међутим, Рибница је на сличан начин одиграла у трећем периоду, стечену предност је само повећавала и успела је смањи заостатак за ривалом. Бојану Јанићу и његовим пуленима је било јасно да у четвртом сету морају да иду на победу. Тако је и било. Од старта су наметнули своју игру, искористили грешке ривала и у тешком мечу стигли до важне победе. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

Недеља, 5.12.2021.

Ниш – Спартак Љиг 1:3 (24:26, 25:22, 20:25, 23:25)

У дербију доњег дела табеле, Љижани су у Нишу обезбедили важну победу за опстанак.

После бољег почетка Ниша, Спартак је преузео контролу и у већем делу уводног сета је био у вођству. Ипак, домаћин је успео да дође до изједначења у самој завршници овог периода, али то није пуно утицало на госте, који су нешто касније повели са 1:0. У истом ритму настављен је и други период, Спартак је доминирао, али је и овога пута Ниш подигао игру пред крај сета, остао је прибран и изједначио је укупан резултат. У трећем делу меча виђена је још једна агресивна представа екипе из Љига, која је на ефектан начин поново дошла до резултатског суфицита. Покушале су Нишлије у четвртом сету да се врате и да меч одведу у тај-брејк, чак су биле и на добром путу, али је Спартак средином периода подигао ниво своје игре, преокренуо резултат и на крају заслужено славио. (Опширније о овој утакмици можете прочитати ОВДЕ)

nis ljig

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Нејтан Делгудајс (Партизан Сокербет) са 22 поена, а пратили су га Милан Крстић (Таково) са 19, као и Никола Мељанац (Црвена звезда) и Милош Надаждин (Спартак Љиг)  са по 18 поена.

10. kolo tab seniori

Утакмице 11. кола БПШ Суперлиге

Спартак Љиг - Млади радник

Војводина НС семе - Црвена звезда

Таково - Партизан Сокербет

Рибница - Спартак Суботица

Раднички доо - Ниш 

(фотографија: Instagram @ok_crvena_zvezda, @okspartak_ljig, ok_jedinstvo)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!